Składniki:

??40g płatków jaglanych
??100 g mleka roślinnego
??duża łyżka syropu miodu lub innego slodzidla
??szczypta cynamonu

Płatki gotuje w mleku do zmiekczenia i wchłonięcia mleka (lub można zalać mlekiem wieczorem, poprzedniego dnia). Dodaje syrop i cynamon. Przekładam do trzech foremek silikonowych. Na wierzch wkładamy pokrojona w plasterki śliwkę lub jabłko. Pieczemy ok 20 min 180 stopni (na oko aż się mocno zarumienią)

3 babeczki: 198 kcal
Makro W33g,T3g,B7g

Proso jest jednym ze zbóż w którego kodzie genetycznym człowiek jeszcze nie manipulował. A płatki jaglane produkowane są z obłuskanego i rozgniecionego ziarna prosa.

Są bogate w wartości odżywcze i witaminy z grupy B, wysoka zawartość żelaza, lecytyny, wapnia, fosforu i potasu, co doskonale działa na nasz wygląd! Po wprowadzeniu płatków jaglanych do diety poprawi się stan nie tylko włosów, ale także paznokci i skóry.

Stanowią bardzo dobre, łatwo przyswajalne źródło białka roślinnego, pozytywnie wpływając na układ pokarmowy oraz ogólne samopoczucie.

Poprzez działanie przeciwgrzybiczne wzmacniają organizm i w łatwy sposób usuwają toksyny.

Codzienne spożywanie płatków jaglanych likwiduje chroniczne zmęczenie i bezsenność. Także polecam wszystkim pracusiom i mamom bliźniaków?

Warto jednak pamiętać, że produkt ten może zawierać gluten, więc nie jest zalecany dla osób z nietolerancją tego składnika.

Płatki jaglane nie wymagają długotrwałego gotowania, wręcz przeciwnie. Można je przyrządzić w 3 minuty, zalewając je mlekiem lub wodą i jaglanka albo shake gotowe!

Dodaj komentarz